Dip s TABASCO® Green Pepper Sauce

Červenec 8, 2020
Čedarový dip a slanina
Červen 15, 2020
Vítejte v příbramské pobočce!
Červenec 29, 2020
 

Jistě jste si všimli, že jsme si letos oblíbili pěkně pálivé omáčky, které se perfektně hodí k našim křupavým hranolkům. Ve Faency Fries se nespokojíme jen tak s něčím, a proto jsme sáhli po jedničce na trhu a synonymu té nejvyšší kvality. Představujeme vám TABASCO® omáčky. Celý svět si je zamiloval díky jednoduchému složení, vyvážené chuti a charakteristické ostrosti! S touto globální značkou jsme navázali opravdu pikantní spolupráci a v následujících týdnech vám díky tomu budeme moci nabídnout hned dva speciální dipy, které nikde jinde neochutnáte. Na konci článku vám prozradíme i recept, ale prvně si zázračnou omáčku představíme.
 
 

Americká tradice a nadčasová chuť od roku 1868


Když milovník jídla a nadšený zahradník Edmund McIlhenny obdržel z Mexika semena papriček Capsicum frutescens, zasel je na poloostrově Avery Islands v jižní Louisianě, pečoval o jejich růst a odměnou mu byla vynikající ostrá chuť. Právě on vytvořil recept na originální TABASCO® omáčku z červených papriček, který se předává z generace na generaci. Dodnes společnost zůstává v rukou rodiny McIlhenny, stále sídlí na stejném poloostrově a TABASCO® omáčku dodává do více než 195 zemí světa
 
 
 
 
Úspěch, který se začal psát před více než 150 lety přetrvává a TABASCO® omáčka se vyrábí podle stejného receptu a výrobní proces i složky zůstávají téměř nezměněny.
 
 
 
 

Pozvolný začátek


Aby si náš dip nebo jeho domácí verzi mohl dát každý, zvolili jsme napoprvé jemnější TABASCO® Green Pepper Sauce, která se pyšní lehce pikantní chutí. Hlavními ingrediencemi jsou zelené papričky jalapeño, ocet a sůl. Je sice méně pálivější než ikonická TABASCO® Red Pepper Sauce ale její benefit spočívá v tom, že vylepší celou řadu pokrmů bez nutnosti krájení jalapeño papriček. Aby si tento recept i dip v našich pobočkách užili opravdu všichni, rozhodli jsme se pro veganskou verzi se sojanézou. Vyzkoušejte jednoduchý recept na dip, který se bude skvěle hodit nejen k hranolkům na doma, ale také ke grilovanému masu, mořským plodům nebo mexické kuchyni.


250 g sojanézy

15 ml citrónové šťávy

 30 g nakládaných jalapeños 
(nakrájených na malé kousky)
20 g čerstvého koriandru
 (jemně pokrájený)
10 ml TABASCO® Green Pepper Sauce



Všechny suroviny zamíchejte v dostatečně velké misce a nechte vychladit v ledničce. Před podáváním promíchejte.
 
 
 
 
 
 
Vyzkoušeli jste náš recept? Dejte nám vědět na našem Facebooku nebo Instagramu. Již brzy se můžete těšit na další díl příběhu TABASCO® omáček a Faency Fries. Vyzkoušíme si přípravu dalšího dipu, a bude to mít pěkný říz. Doslova. Tak si článek pohlídejte, máte se na co těšit.