Ještě jsme tady!

Duben 21, 2020
Připravte si dipy jako z Fæncy Fries
Březen 25, 2020
Jak se sází brambory
Duben 30, 2020
 

Máme za sebou čtyři nejturbulentnější týdny v historii Faency Fries. Razantní změna do našich životů přišla nenadále a zaskočila nejen nás, ale celou zemi, světadíl a planetu. Ale změny jsou katalyzátorem a my se nepodrobili, ale šli jim naproti.

Když jsme vypli fritézy, nikdo z nás v tu chvíli nevěděl, na jak dlouho. Rovnici uzavřené pobočky a plného skladu brambor jsme vyřešili po celé ČR darováním do domovů seniorů, potravinových bank a azylových domů. Smažené hranolky v krabičkách zase nasytily neviditelné hrdiny dnešní doby - nemocniční personál, jednotky Integrovaného záchranného systému nebo dobrovolníky, kteří se pustili do šití roušek. Několik pytlů bramborové pomoci jsme díky IZS dostali do Červenky, obce na Olomoucku, která se nedobrovolně ocitla v kompletním uzavření.


A co dál? V tu chvíli jsme si vzpomněli na citát spojený s misí Apolla 13 - "Failure is not an option", neboli "Neúspěch nepřipadá v úvahu". Vrátili jsme se tak zpět k projektům, které jsme chtěli řešit “až na to bude čas”. Uzavření poboček tak v jistém slova smyslu pomohlo rozjet několik nových věcí, které i za tak krátkou dobu stihly udělat alespoň malou radost mnohým z vás.
 

 
 
 
 

 

Hranolky na doma


S nekompromisní kvalitou se Faency Fries již narodily, a to se ani v době pandemie nezměnilo. Proto jsme nikdy nedali rozvážce našich hranolek zelenou, i když jsme to během posledních dnů slyšeli ze všech stran. Faency hranolky chutnají skvěle pouze čerstvě usmažené a osolené. Tečka. V ten moment cítíte jejich křupavost. A to by se po pár desítkách minut v krabičce mohlo změnit, a to jsme určitě nechtěli. Po několika dnech pečlivého testování a zkoušení jsme uspěli. Našim cílem bylo předpřipravit hranolky tak, abyste si je doma mohli dodělat, ale co nejméně pracným způsobem. A zároveň, aby chutnaly stejně, jako byste právě odcházeli s kornoutem od nás z pobočky.

Brambory z českých polí jsme předsmažili, zavakuovali a na vás už je jen jednoduchý úkol. Dopřát jim 5 minutovou lázeň v pánvičce s olejem nebo ve fritéze. Pokud preferujete přípravu v troubě, i ta funguje. Navnadili jsme vás? Přes okýnko je prodává pobočka v Ostravě, Havířově, Liberci a Pardubicích. V posledních dvou jmenovaných městech spolupracujeme se službou vyzvednisi.cz. Balíčky najdete i na scuk.cz nebo nakupnakliku.cz.
 
 
 

 

Dipy ve skleničkách


Hranolky bez dipů, to je jak moře bez vody. Tři nejpopulárnější (Original, chilli mayo a švestka) tak mohou najít místo i ve vaší ledničce. U hranolek to nekončí - original se skvěle hodí k šťavnatému burgeru, chilli mayo ke smaženému sýru a švestka si rozumí s grilovaným masem. Skleničky s dipy nabízíme stejně jako hranolky na doma na zmíněných e-shopech nebo ve vybraných městech s výdejním okénkem (Ostrava, Havířov). Věřte nám, děláme vše co je v našich silách a možnostech, abyste si objednávku mohli vyzvednout v našich pobočkách nebo alespoň v jejich blízkosti. Je to začátek úplně nové kapitoly a my se na to všechno moc těšíme, a proto budeme rádi, když je vyzkoušíte a dáte nám feedback, jak vám vše chutnalo.
 
 
 

 

Výdejní okénka


I nadále se řídíme nařízeními vlády a ochrana zdraví našich zaměstnanců i vás zákazníků je pro nás prioritou číslo jedna. Na druhou stranu se dokážeme vcítit do těch, kteří na naše hranolky chodí pravidelně. Proto jsme v tomto týdnu otevřeli několik výdejních okének a doufáme, že postupně budou přibývat jako houby po dešti. Čeká tam na vás, s úsměvem pod rouškou, náš personál. Připravený vydat objednávku nebo splnit vaše hranolkové přání.

Ostrava: Pondělí až pátek (11:00 - 18:00)
Brno: Středa až pátek (10:00 - 17:00)
Havířov: Pondělí až pátek (13:00 - 19:00)
Liberec: Pondělí až pátek (11:00 - 19:00)
Pardubice: Pondělí až pátek (14:00 - 19:00)
Plzeň: Středa až pátek (13:00 - 18:00)
Prešov: Pondělí až pátek (11:00 - 18:00), sobota (14:30 - 19:00)
Frýdek - Místek: Středa až pátek, (11:00 - 18:00) - od 29. 4. 2020
Manifesto Florenc: Pondělí až neděle (11:00 - 20:00)
 
 
 

 
Děkujeme a těší nás, že jste to dočetli až sem. Jak jsme již psali na začátku, teď je ta správná doba dívat se dopředu, hledat nové příležitosti a inovovat. Máte to taky tak? Pak si určitě nenechte uniknout tento článek na forbes.cz ve kterém to podrobně rozvádí náš zakladatel, René Muller.