Letem světem s Faency Fries #2

Leden 30, 2020
Hranolky Fæncy Fries
Od domácí fritézy až po letiště
Leden 17, 2020
S hranolky na sjezdovce
Únor 11, 2020

 
Co by to bylo za cestu kolem světa, kdybychom se během největších mrazů a sychravé zimy nejeli ohřát. Chvíli sice ještě zůstaneme v Americe, ale přesuneme se jižněji, do Střední Ameriky. A tam na vás bude čekat pořádná dávka temperamentu, barev a koření. Postaráme se o to, aby vás hřálo jak u srdce, tak i v žaludku. Připravte se na pořádně ostrou únorovou jízdu! Jsme zvědaví, který zbrusu nový speciální dip se stane vaším favoritem.
 

 
 

 

Red salsa: Barevná exotika


Už originální jméno napovídá, že se nejedná o omáčku pro slabé povahy. Ohnivý dip, jak barvou, tak chutí. Základ tvoří rajčata, pálivé papričky a koriandr. Při výrobě jsme se inspirovali právě Mexikem, které je známé svojí pestrou kulturou, žhavým sluncem a exotickou kuchyní. Toužíte po dobrodružství a dálkách hrajícími barvami? Nový dip red salsa pak bude ta správná volba.
 

 
 

 

Tabasco: Vitamín C v tekuté formě


Tabasco nepatří mezi žádné nováčky. V gastronomii i kuchyni figuruje už přes 150 let a dá se použít k dochucení téměř všeho. Samotná omáčka se skládá jen ze tří surovin. Soli, rozdrcených papriček a octu. My jsem se k němu rozhodli přidat ještě trochu majonézy. Vznikl dip, který má opravdu říz ! Pálivost samotného Tabasca záleží na výběrů papriček (habanero, chipotle, jalapeňo). Omáčka se vyrábí v Louisianě a říká se, že obsahuje třikrát více vitamínu C než pomeranč. A to se vyplatí ochutnat!
 

 
 

 

Tisíc ostrovů: Rozmanitost chutí


Omáčka Thousand Island získala pojmenování po oblíbené turistické destinaci na hranici USA a Kanady. Řetěz 1 800 ostrovů dosahuje délky až 80 km. Tisíc ingrediencí v našem dipu však rozhodně nenajdete. Ale i těch pár (jako jsou kyselé okurky, červená cibule nebo paprika) dokáže dát základ neodolatelnému dipu. Jeho jemnou, ale podmanivou chuť si zamiluje jak vybíravý, tak nenáročný zákazník.
 

 
 

 

Chimichurri: Argentinský národní poklad


Význam slova chimichurri (v původním znění tximitxurri) můžeme přeložit jako “směs několika věcí v náhodném pořadí”. Tento dip od nás můžete znát z pop-upů, na kterých jsme ho přidávali do bulky s trhaným masem. I k němu se totiž náramně hodí. Omáčka je typická svou pálivostí a mezi dominantní ingredience patří kromě chilli také petržel a česnek. Velmi populární je v domovské Argentině a vlastně po celém světě. Budeme moc rádi, že si své fanoušky najde i v Česku!
 

 
 

 
Jestliže patříte mezi milovníky ostřejších a výraznějších chutí, věříme, že si na těchto dipech pochutnáte. K exotickému koření a chilli se rozhodně vrátíme i v následujících měsících. Ti, co pálivému zrovna neholdují, nesmutněte. I vy se máte na co těšit! Příští článek odtajní obměnu kontinentu a další nové chutě.