3+1 street food receptů pro vaši grilovačku

Květen 15, 2020
Jak se sází brambory
Duben 30, 2020
Čedarový dip a slanina
Červen 15, 2020
 
Sezóna zahradních grilování je za dveřmi. A to je ten správný moment obohatit vaši kuchařskou sbírku o nové recepty. Inspirovali jsme se ve street food scéně a hlavně u těch, kteří dělají svou práci poctivě a z těch nejlepších surovin. Společně s Řeznictvím u Bobra a Hospodou u Bobra jsem připravili tři nové recepty, které hravě zvládnete doma, nejsou časově náročné a ingredience vám v určitých oblastech doručíme až do domu. Na konci vás čeká malé překvapení, recept na světově proslulý dip. Tak pojďme na to!
 

 
 

 

CURRY WURST


První recept nás zanese do německé metropole, Berlína. Ten je známý svou jedinečnou pochoutkou, curry wurstem. Street foodovou legendu musí vyzkoušet každý, kdo toto město navštíví. Jednoduché spojení bílé klobásy, hranolků, kečupu a kari koření si získá i vaše srdce a chuťové buňky.


Suroviny:

Hranolky z FAENCY FRIES (nebo tady)
Grilovací klobása s medvědím česnekem (nebo tady)
Kečup
Kari


Klobásu ogrilujeme / opečeme do zlatova – správně opečená je jemně prasklá. Do jiné pánve nalijeme dostatek oleje (např. řepkový, slunečnicový). Nahříváme ho cca 7-10 minut na nejvyšší stupeň (okolo 160°C). Hranolky dáme do olejové lázně a smažíme přibližně 4-5 minut. Po usmažení přendáme do misky a posolíme. Do další misky dáme hranolky, klobásu nakrájíme na kolečka a položíme ji na hranolky. Přidáme dostatečné množství kečupu a posypáme kari kořením.
 
 
 
 
 

 

HRANOLKY S TRHANÝM HOVĚZÍM


Jako další recept vám představíme hranolky s trhaným hovězím. Oblíbená příprava masa, která se skvěle hodí nejen do burgerů, ale zazáří i sama o sobě. A nemusíte se bát, že maso bude vysušené jako podrážka. Trhané hovězí od Bobra je plné chutí a šťavnaté.


Suroviny na jednu porci

200g hranolky FAENCY FRIES (nebo tady)
100 g trhaného hovězího (nebo tady)
1 ks jarní cibulky
1/2 nakládaná červená cibule
1 polévková lžíce Chilli džemu


Trhané hovězí vyndáme ze sáčku a ohřejeme na pánvi, případně na grilu. Hranolky usmažte podle návodu na obalu (4-5 minut v olejové lázni). Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Do misky nejdříve vložíme usmažené a posolené hranolky. Trhané hovězí rozprostřeme po celém povrchu a vše zasypeme jarní cibulkou a nakládanou červenou cibulí. Nakonec přidáme polévkovou lžíci chilli džemu.
 
 
 

 

PASTRAMI PÁRTY BAGETA PRO 5 OSOB, MÍSA HRANOLEK S ORIGINAL DIPEM


O sdílení dobrého jídla s přáteli nebo rodinou je náš druhý recept. Pastrami je asi nejpopulárnější v New Yorku, ale svoji cestu si našlo do Beskyd a díky Patrikovi z Řeznictví u Bobra si můžete dopřát takový malý gastro výlet do Ameriky i vy. Tady je vše, co na to budete potřebovat!


Suroviny

0,5 m dlouhá francouzská bageta
400g pastrami (nebo tady)
Medová hořčice panola
Jarní cibule
Nakládaná červená cibule
200 g hranolků FAENCY FRIES (nebo tady)
1 ks Original dip (nebo tady)
Žampiony
Červená cibule
Majonéza


Postup: Pastrami ohřejeme na pánvi /případně na grilu. Hranolky i v tomto případě necháme 4-5 min v horké olejové lázni. Žampióny a červenou cibuli po nakrájení orestujeme (žampióny nakrájíme na půlky a během přípravy osolíme a opepříme). Bagetu necháme rozpéct v troubě nebo ji dáme na několik málo chvil na gril pod poklop a rozřízneme ji podélně tak, aby šla pěkně rozevřít. Vnitřek bagety namažeme majonézu, následně rovnoměrně rozprostřeme pastrami a přidáme orestovanou cibuli s žampióny. Jako finále vše posypeme jarní cibulkou a pár měsíčky nakládané červené cibule, kterou si rozdělíme na jednotlivé plátky. Před podáváním zakápneme všechnu náplň bagetu medovou hořčicí panola. Do hotové bagety zapíchneme špejle, v rozestupech cca každých 10cm a mezi nimi rozřízneme. Hezky nám tak vznikne 5 porcí. Do větší misky přidáme osmažené hranolky, posolíme a podáváme nejlépe s Original dipem.
 
 
 
 
 

 

RANCH DIP


K teplému počasí patří grilování a ke grilování patří zase omáčky. A my vám prozradíme, jak připravit jednu z nejproslulejších. Ranch dip si získal velkou popularitu v USA a oblíbíte si ho i vy. Když smícháte všechny ingredience, budete mít hotovo. Tak jednoduchý a přitom lahodný ranch je.


Suroviny

115 g majonézy
115 ml podmáslí
1 stroužek česneku (oloupaný a utřený se solí)
1 polévková lžíce cibule (nadrobno nakrájená)
1 čajová lžička dijonské hořčice
1 čajová lžička nasekané listové petržele
1 čajová lžička nasekaného kopru
1 čajová lžička pokrájené pažitky
špetka soli
čerstvě umletý pepř

V malé misce smícháme dohromady majonézu a podmáslí, přidáme česnek utřený se solí, hořčici a všechny bylinky. Omáčku dochutíme dle potřeby solí a pepřem.